Jeg vet ikke hvor mange timer jeg har brukt på nettet for å finne ut mer om akustikk, men det er ikke få. Og det er et vanskelig emne å få helt grep på for oss uinvidde. Det er ikke masse god info om dette verken på AVForum eller Hifisentralen, og det kommer vel av at de, som meg, har kommet inn på temaet akustikk via hifi. Og er det noe jeg er godt overbevist om så er det at bransjen neppe er tjent med at den gemene hop får med seg hvor viktig akustikk er for lydopplevelsen.

page1_blog_entry13_1


Selv har jeg forlengst forstått og fått med meg at kabler til hifi er en av de mest snakeoil-befestede markedene som finnes. Da mener jeg både strømkabler og høyttalerkabler, og ikke minst signal og digitalkabler. Husker fortsatt første gangen en kar på Hifi-klubben prøvde å overbevise meg om at en koaksialkabel hadde bedre digitalsignal enn en optisk kabel - det var da det gikk opp for meg at de ikke hadde filla peiling på hva de pratet om.

Så også når det gjelder akustikk. Det er mange som skriver om sine erfaringer og meninger, men det er vanskelig å finne ut hvem som faktisk kan noe. Det selges akustikkremedier for tusenvis av kroner uten at de har noen spesielt godt dokumentert effekt. Mange akustikkmaterialer har begrenset virkningsområde også. Etter lengre tids leting har jeg derfor nå valgt å prøve meg selv - men basert på metodologien som Ethan Winer, en av gutta bak RealTraps, prediker. En svært omfattende oppsummering finnes her, men jeg ble først skikkelig overbevist etter å ha gravd mer i akustikkartiklene hans på RealTraps, samt demonstrasjonsvideoene. De er i høyeste grad verdt en titt!

Så i kveld har jeg snekret litt og har rammeverket klart til mine første bassfeller! Mer om det i morgen... :)