Det ble ingen oppdatering av bloggen i går, det ble istedet lagt ytterligere noen meter med rør. Mangler nå bare et 20mm rør som skal legges til venstre surround-høyttaler. Fronthøyttalere og senter blir kablet direkte, og blir altså ikke skjult i vegg. Jeg har lurt på om jeg skal legge kabler til frontene skjult også, men tror det blir mer baluba enn moro. Ikke minst fordi jeg har valgt å kjøpe Platemate tilkoblinger for bruk til alle termineringer i veggen, slik at det blir seende skikkelig ut. Hvis jeg skal ha ekstra terminering også til disse, blir det nok noen hundrelapper ut det akk så berømte vinduet...

Apropos hundrelapper, i følge gutta på Hifi-klubben blir jeg blant de første i Norge som får HDMI-veggfeste, og det koster noe så helt avsindig mye for bare en terminal. Jeg hadde tenkt å bruke dette på begge sider av rommet (projektor og fremme ved forsterker), men ender nå opp med å bare ha dette fremme. Grunnen til at jeg ønsker å ha en veggterminering er rett og slett at jeg har behov for å bytte mellom forskjellige HDMI kilder, og jeg har ikke en forsterker som tar HDMI (Denon 3805). Med et slikt veggpunkt kan jeg derfor slippe å være redd for om jeg mister signalet hver gang jeg skal bytte kabel.

Etasjeskillet mitt er lagt med noe jeg tror kalles for I-bjelker, og det er en kjerne av disse som er av en eller annen komprimert, hard tremasse. Jeg har hatt behov for å lage noen hull til kabler der hvor jeg ikke kan følge allerede eksisterende ventilasjonsrør (vil jo helst ikke lage sveitserost av etasjeskillet heller!), men det skulle vise seg å være lettere sagt enn gjort. Med drillen min og mye kraft kom jeg gjennom, men hullet var jo aldeles ikke stort nok til 20mm rørene. Enden på visa ble at jeg dro å kjøpte meg et 24mm bor, og lånte en (i mine øyne) svær drill av snekkeren min. Da sa det mer eller mindre svosj, og jeg var igjennom. Sykt så mye det har å si med skikkelig utstyr.

Resten av rørene kommer nok opp ila mandagskvelden. Tilkobling til veggbokser må vente litt til vi er ferdige med å lekte ut langveggene på rommet. Det skjer mot slutten av uka.

Her er noen bilder av rør, Platemates og høyttalerkablene jeg skal trekke til bak og surroundhøyttalerene.