What the font for iPhone

En av de mest nyttige verktøyene når man prøver å finne ut hvilken font som er brukt på et skilt, et dokument osv. har alltid vært den brilliante tjenesten What the font? fra MyFonts. Nå er den gjort enda mer tilgjengelig som en iPhone app. Gratis er den fortsatt, så det er ingen grunn til å vente med å legge inn denne om du er i "faresonen" for de font-interesserte! :)

fonts-screen

Crashplan - backup for hele familien

Noe som man virkelig IKKE vil oppleve er å miste bilder eller annet som man kun har i digital form, og som betyr noe. Kanskje har du vært riktig uheldig og gått på en smell her? Vel, et utrolig nyttig og til og med gratis verktøy dersom man har minst 1 venn utenfor husets vegger er Crashplan.

 

crashplan

 

Crashplan gir muligheten til å sette opp backup mellom to eller flere maskiner (faktisk også lokalt, men det er ikke her Crashplan briljerer) som du selv eier/styrer, eller til venner og bekjente som også bruker Crashplan. Alt du trenger å gjøre er å installere programvaren, velge hvor du vil ta backup til, og vips er du oppe og går.

Så er det bare å predike budskapet til alle i vennekretsen, så kan dere ha backup for hverandre. Og best av alt - det som blir liggende av backup rundt hos venner og kjente er fortsatt kryptert med ditt passord, så ingen andre får tilgang til dataene om de skulle komme på avveie.

Se Crashpan sin feature tour her for mer info. Anbefales.

Gene Puerling døde 28. april - en epoke i acappella musikken er over

De som kjenner meg vet at jeg er mer enn interessert i acappella musikk. Jeg tipper jeg har en av Norges største samlinger av acappella grupper og låter, og den øker til stadighet. Det var derfor med tungt hjerte jeg tilfeldig så i dag at min kanskje største helt innen acappella musikk, Gene Puerling, nylig gikk bort. Gene Puerling ble 79 år, og gjennom sitt banebrytende arbeid med The Hi-Lo's og The Singers Unlimited vil han for alltid bli stående som en av de aller mest betydningsfulle innen acappella.

Gene Puerling


Og for de av dere som har sammenfallende musikksmak - har dere ikke samlealbumet til Singers Unlimited på 7 CDer, så er det bare å kjøpe.

Time Capsule

 

IMG_5711

Da er den her, backup-wireless-switchen til Apple. På min pult, iført plast. I kveld blir det åpning og testing. Slik det ser ut for meg blir dette en av de mer interessante boksene for den vanlige macbruker, siden det er svært få som har gode backuprutiner. For min del har jeg nok det, men finner denne likevel interessant (spesielt fordi min gamle gamle airport extreme begynner å henge med nebbet.

16MB iPhone - hacket med ZiPhone, nå erstattet av iPlus

Jeg har oppgradert til 16MB versjonen av iPhone, og det å unlocke den var enklere enn noen gang, takket være ZiPhone. Nå er imidlertid den anbefalte metoden for hacking i Norge iPlus, og guide for dette finner du her. Følg guiden nøye, og du er raskt i havn med en fullt ut fungerende telefon. Lykke til!