Ja, da var disse nettsidene flyttet over til ny server, og da også klar til ny oppdatering. Det blir lett en stund mellom hver gang, men det er jo lov å håpe på forbedring...

Jeg har fått en del spørsmål om hvilke programmer jeg bruker på Mac'en til daglig, eller "må-ha" programmer om du vil. Jeg er jo en applikaholiker, så jeg er vel kanskje ikke den beste å spørre, for lista blir lang! På den annen side gir deg meg noe å skrive om her... :)

Jeg bare begynner jeg da i en ende med å liste opp en del av de programmene som jeg bruker mest, og kanskje finner du noe du selv ikke har eller bruker pt som er verdt å sjekke ut. De er listet i alfabetisk rekkefølge.

 

1Password

 

1Password

Kanskje DET mest innflytelsesrike programmet når det gjelder endring av min arbeidsflyt. En fantastisk programpakke som håndterer alt av sikker informasjon type passord, kontoinfo osv. Kan settes til å autofylle ut for nettsteder i din nettleser med et tastetrykk, og har du først begynt med det er det ingen vei tilbake. Har også en iPhone applikasjon som den sømløst kan synkronisere mot. Løp og kjøp.

 

 

Aperture

 

Aperture

Er du sånn tålig seriøs på foto/bildesiden så kan Aperture sterkt anbefales. Lightroom er et godt alternativ, og iPhoto følger med lenge, men spesielt om du tar mye bilder og bruker RAW som bildeformat er Aperture en drøm. Aperture er for bildene dine hva iTunes er for musikken din, kort og godt.

 

 

Acorn

 

Acorn

Mens vi snakker om bilder er det en nykommer (vel, relativt) som bør være interessant dersom du ikke har bruk for fullblods Photoshop til bildebehandling. Acorn er navnet, laget av Gus Muller som generelt sett lager knakende gode applikasjoner. Snarveier og slikt er mye likt det du finner i Photoshop, men programmet er en fjær av en lettvekter hvis sammenligningsgrunnlaget er Adobe sitt flaggskip. De aller fleste i blant oss vil likevel kunne utrette stort sett alt vi ville brukt Photoshop til med denne pakka.

 

 

Amadeus Pro

 

Amadeus Pro

Dersom du har behov for å gjøre noe med en lydfil på Mac, kan du knapt finne bedre tonefølge enn Amadeus Pro fra Hairersoft. Et tvers igjennom solid produkt som hjelper til med alt fra enkle klipp/lim operasjoner til støyfjerning og filterbruk på multikanalslyd.

 

 

Butler

 

Butler

Dette programmet bruker jeg hver dag, mange ganger om dagen. Det er en mangehodet butler i ordets rette forstand, som gir deg de tingene du trenger lett tilgjengelig via tastekombinasjoner. CTRL+Space for å få opp snarveisvinduet, begynn å skrive navnet på en applikasjon du vil starte, og vips du er i gang. Krever noe tilvending, men har du brukt denne vil du ALDRI fjerne den igjen. Andre alternativer er Quicksilver m fl., men jeg har lagt min elsk på Butler :)

 

 

Cornerstone

 

Cornerstone

Om du har behov for en subversion klient for dine programmeringsbehov, så er det flere gode alternativer nå på Mac. Jeg gikk lenge frem og tilbake mellom Cornerstone og Versions, men landet til slutt på førstnevnte. Se hvilken som passer best for deg og gå for den! :)

 

 

CSSEdit

 

CSS Edit

Også et verktøy for den som driver med css "programmering". Fantastisk fleksibelt verktøy som også kan benyttes for å se på og gjøre endringer på "live" kode. Dersom du ikke har behov for en standalone kodeeditor, så kan også Espresso fra samme selskap være interessant.

 

 

Delicious Library 2

 

Delicous Library 2

Fra selskapet med nesten samme navn (Delicous Monster), som startet en ny deilighets-trend innen applikasjons-programmering på Mac. Geniale løsninger og konsepter og en fantastisk sans for detaljer preger dette programmet, eksempelvis at programmet benytter det innebygde kameraet i skjermen til å lese av strekkoder med. En nytelse for øyet, og også for de som liker å ha orden i både plate og filmsamlinger m.m. Desverre har ikke Amazon noen norsk butikk enda, så har du mye sortiment basert på norske strek-koder er det ikke så morsomt som om du har mye utenlandsk.

 

 

Dropbox


Dropbox

 

Dropbox dropbox dropbox. Jeg kunne ikke utført jobben min slik jeg nå gjør uten Dropbox. Denne geniale tjenesten gir deg mulighet til å holde en eller flere kataloger i synk mellom maskiner og personer, slik at man kan aktivt dele og jobbe mot samme dokumenter over internett. Gratis inntil 2GB. Must have!

 

Stay tuned for more, som de sier på utenlandsk...